Sunday, April 17, 2011

sekadar sesuatu ;d


eh hari ini agak letih ;/
tapi takpe ; experience KAN ;b
orang kate " mu ni 18 eh ? "
HEHEHEHE
tadi bukak mukabuku ; pastu ade sorang member skolah rendah aku post bende ni ; ini dari hati dia ; mungkin rintihan hati dia ;

dulu dan kini :)

by Nik on Sunday, April 17, 2011 at 11:29am


Dulu saya tak suka bila tengok pompuan pakai stoking pastu pakai sandal,

tak reti berfesyen ke?

Kini saya tahu kaki itu aurat.

Dulu saya pelik prmpuan pakai bj t shirt muslimah tu,

tau lah sekolah agama tak perlu nak over sangat

kini saya sedar setiap lekuk di badan prmpuan itu menarik perhatian

Dulu saya heran tengok org pakai tdg labuh

kenapa kena labuh tutup rambut dan leher dahlah

kini saya tahu Allah suruh kita melabuhkan hijab

Dulu saya pelik kalau orang anti couple

janganlah nak kampung sgt bukan pegang2 sgt pun

kini saya tahu erti zina hati

Dulu saya pernah bercinta

saja saja , suka suka bukan nak kawin dengan dia pun

kini saya tahu hanya insan bernama suami berhak bersama saya

Dulu saya bebas menegur sapa dengan lelaki

releks lah tegur je kot nanti ckp sombong pulak

kini saya tak kisah apa persepsi org thadap saya, yang penting apa persepsi Allah trhdp saya.

Dulu adalah sesuatu yang pasti, kini dan esok kita tak tahu. mungkin kini kita insaf esok kita

lupa. mungkin dulu kita warak esok kita tidak. Allah maha besar berdoalah kepadaNya.


sumpah aku nak cakap ; kadang2 terlalai dengan duniawi ; sampai terlupa tentang ukhrawi ;

dan memang aku belajar tentang semua ini ;
tapi kadang kadang hati memang macam sombong nak buat semua itu ;
iman manusia pon kadang kadang dekat atas ; kat bawah pon boleh kan ;
dan moga seorang banat ini ;
menjadi manusia yang lebih baik pada hari esok dari hari semalam ; insyallah ;)


p/s; sorry ; lagi satu ;
aku memang fail kalau bab nak pujuk orang ;
so baek tak payah merajok dengan aku lah senang cite ;s

4 comments:

NuRuL said...

wehh LU DAH BUAT GUA TOUCHING DO BACA ENTRY NI, SIAP BACKGROUND MUSIC SEDIH LAGI! waaahhaaaa aku pun hamba yg lemah ;(

saadah492 said...

true!

aiN dUL said...

walaweyyy..smart r post ny..;)

mimi ; banat said...

nurul @ jangan taching2 doe ; stone cold skit :P
saadah @ :)
dol @ KAU memang hensem selalu :P