Monday, August 30, 2010

sebijik haiwan berbunyi meow ;/

awal 2 ramadhan nie ; aku mcm sedih dan aku sendiri pon x tahu kenape ;
or senang cite ; > buat2 x tahu <>
aku x patot sedih ;
dan jgn kasik sikit pon ade perasaan sedih tuh ;
HAIYA ;0



erm ; binatang kat atas ni mcm comel >,< ; tapi aku sendiri pon x tahu sebab ape org kate bende tuh comel ; padahal ;
aku x suke ah bende dalam gamba tuh ; HAHA sebab dulu2 time zaman2 x bape nak matured lah ; aku kene "cekar" ngn bende alah tu ; teros aku phobia;
dulu2 ; mak ade amek sekor kucing nih letak kat umah ;
tu dulu2 ;
sekarang ; dah laen kan ;
dulu2 bgn2 pepagi bute ; ade je kucing depan toilet ;
kompem aku amek bakul ; kurung bende alah tuh;
HAHA
sekali ; die merajok kot . teros ilang dri rumah aku ;
bagosLAH kan ;
ade org kate ;
" eh KAU ? takot kucing "
x sesuai HAHA
ade aku kesah ?

p/s; bebaskan diri kau dri belenggu "meow"
eh ? merdeka DAY ;




bila waktu telah berakhir ; /

video

bagaimana kau merasa bangga
akan dunia yg sementara
bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
meninggalkan dirimu

bagaimanakah bila saatnya
waktu terhenti tak kau sadari
masikah ada jalan bagimu untuk kembali
mengulangkan masa lalu

dunia dipenuhi dengan hiasan
semua dan segala yg ada akan
kembali padaNya

bila waktu tlah memenggil
teman sejati hanyalah amal
bila waktu telah terhenti
teman sejati tingallah sepi

lagu ini sangat menyentuh hati aku ;

hati seorang banat ;/

Kesibukan mengejar kehidupan dunia yang sementara sering kali membawa kekeringan jiwa.

Bagaimana resepinya agar hidup menjadi bermakna tanpa

rugi atau sesal di dunia & di akhirat ;


Wednesday, August 25, 2010

sebuah HATI yang xkan mudah renyuk ;

aku rase mcm da lame x update blog nih ;
maybe busy skit ;
dan hati mcm x berapa nak btol sgt ;
jom iron HATI aku ;
kasik x berkedut ; dan smooth je KAN?


tulisan
hati
adalah
paling
bermakna
berbanding
tulisan
tangan

p/s ; jagakah hati moga2 hati xkan mudah berkecai
sentiasa kuat ; utuh dan teguh ;

Friday, August 13, 2010

hitam putih bererti :D

ini current life untuk sekarang ;
1 ramadan ;
tarikh bererti ;
hari bersejarah KAN ?
:D


dear kawan ;)

u fulfil my heart and soul ;
perasaan itu , sangatlah menyenangkan aku;
dan
kadg2 ,perasaan itulah yang membuatkan aku terasa seperti mahu hidup
dan menikmati segalanya dgn begitu baik sekali ;
hidup hanya sekali ;
jadi hiduplah dalam hidup yang benar ;

banat is alive


Wednesday, August 11, 2010

mak ; ramadhanku sunyi tanpamu :(


aku pon x tahu kenape tetibe malam ni aku teremosi sedikit ;(
aku x suke nangis;
aku x suke org tgk aku nangis;
aku x suke org tahu aku nangis;
aku kuat
aku kene kuat
aku harus kuat kan ~
tapi untuk sekrg ; aku mcm x bape nak kuat;
sebab bulan yg mulia ni dtg kan ;
ramadhan ; bulan penuh kemuliaan ;
raya nanti camne?
siyesly , sgt rindu mak ;
mak;
mak ;
semoga mak berada di klgn org2 beriman dan beramal soleh kan :
ameen
aku mmg kadg2 x de perasaan ; tapi ;
aku ade perasaan ;
kdg2 perasaan tu sukar utk aku
bagitau org;
sbb org x tau perasaan tu ;
dan aku x suke org tahu perasaan tu;

kak ; aliff ; ada ;
kita KUAT kan ?
xkan jatuh ; nangis ; sedih ;
sebab
bende tu mmg allah dah takdirkan KAN ?

kunfayakun