Saturday, November 06, 2010

zarina ;/


dari Allah kita datang ; kepada Allah kita kembali kan ;S

= = = = = = = = =
hari ini 6 nov 2010 ;/


tapi ni cerita hari tu ; bukan hari ni ;

hari tu ; 24 okt 2009 ; ptg tu ; aku nak kol abah ; dan aku x selalu kol parents aku ; tapi ptg tu hancus nak kol sebab line pnjg nak mampos ; kalau tgok orang laen ; berator panjg gile sebab nak italk ; tapi aku x ; kol pon sebab nak mntak duit ; xpon nak balek ;( mcm sadis ; tapi tu mmg aku ; bukan x rindu family aku ; tapi aku mmg mcm nie ; dulu ; duduk skola lame pon mcm ni ; umah 20 minit je dri skola ; tpi aku tetap syg ostel ; duduk klang yg berbatu2 uh pon ; aku syg ostel gak >,<
then ; malam tu rase tu mmg btol ; abah cakap mak sakit :( naseb baek aku kol ; kalau x mmg aku x tahu ; tibe2 rase ape punya anaklah aku ni kan ;/ abah kate ; mak sakit dah 3 hari ; masok wad ; dan aku x tahu pon bende tu ; aku igt lagi ; malam tu lepas usrah ; dan tibe2 mata berair ; masuk habok kot ; huhu ; abah tanye nak balik x ;0 then aku kate nak ; time tu membe aku ade dgn aku ; malam tu pegi klas dgn membe aku ; sebab nak amek brg kat klas ; dan lagi menyebalkan hati bile nampak orang tuh ; pergi m** ah ; dan ade bende jadik kt klas aku ; bende yg x patot ; dan biarlah aku je yang tahu :(

esoknye ;
cuzen aku dtg amek aku ; dri epot ; tros pegi hospital tmpat mak ; haritu time raye, aku tgok mak sihat lagi ; tapi sekarg dah ade wayar berselirat kt bdn mak ; terus peluk mak ; sebab x sanggup aku nak tgok mak mcm tu ; bile tanye abah ; mak sakit ape ? abah ckap x tahu ; dan time tu ; 2 hari aku smpt jage mak ; mak makin sihat ; mak bole cakap ; bile mak bole senyum ; aku pon bole senyum ; dan aku tahu mak kuat kan ; then abah kate ; pegi balik ostel ; sebab time tu spm tggal 2 mggu lagi ; aku mcm berat nak pergi ; tapi still kene pegi ;
pagi tu ; sebelum balik ostel ; pegi tgok mak ; time tu mak muntah2 ; rase mcm x nak balik klang ; tapi terpaksa jgak balek ;naseb baek kakak ade ; bole ganti aku jage mak ; dari hari tu ; aku tepon tiap2 hari ; dan bile tanye abah ; mak mcm mane ; abah kate mak ok ; sihat ; time tu aku dah bersyukur ; sebab mak dah sihat ;

6 hari lepas tu ;
time tu malam 30 oct 09 jumaat; esoknye ade mock interview kt skola aku ; malam tu ade inspection ; malam tu aku tido lambat ; mmg da salu tdo lmbt ; tapi time tu ;time tu kol 2 pagi ; nak tido tpi mcm x rase nak tdo ; mcm x sedap hati ; las2 tertdo jgak ; dan budak bilik kejut aku ; tibe2 mcm terkejut ; time tu 430 pagi ; mcm da lame aku tdo ; then membe aku bgtau warden cri aku ; bile pegi dkat pintu ; aku tros nmpk cuzen aku ; dan rase x sedap hati tu ; mcm btol ; cuzen aku bgtau aku kene balik ; sebab ; mak dah x de ; dalam hati aku istigfar je ; teros kemas baju ; aku x rase nak nangis langsg ; dan macm x de perasaan dlm jiwa aku ; otw pegi klia pon ; mmg aku x cakap lgsg ; bile sampai epot ; aku duduk sorang2 ; dan tibe2 ade air kuar dri mate aku ; aku rase mcm bru bgn dri mimpi ; dan aku sedar bile ade laki yg aku x knal sentuh bahu aku ; die tanye kenape nangis ; tapi aku tros blah ; hurm ... dan aku x cakp sepatah haram dgn cuzen aku ; cume ikut die ; dan tibe2 aku x rase pape ; bile sampai uma aku ; atok aku ; mak cik aku ; peluk aku ; dan rase mcm nak pitam bile tgok kain putih depan mate aku ; aku pegi dekat ; dan aku peluk badan mak aku ; setgah jam aku mcm tu ; sebab haritu ; aku tgok mak da sihat ; dan tibe2 mak da x de ; pagi tu mcm rase dah x nak hidup ; sebab org yg lahirkan kite da xde ; kan ; pagi tu ; aku mandikan jenazah mak ; dan rase mcm mak masih ade ; tapi allah lebih sygkan mak ; sebab tu die ambik mak dulu ;( patotlah malam tu aku rase x sedap hati ; mak xde pukul 3 pagi ;/

alfatihah ;

hari ini 6 nov ; setahun lebih dah mak xde mcm sekelip mate je ; tapi bile aku dok kat umah ; maseh rase mak mcm ade ; aku cume nak bgtahu ; kalau kite maseh ade mak ;berbakti pade mak kite ;jgn jadi mcm aku ;jdi menyesal mcm aku ; sebab aku rase mcm aku x sempat nak balas jasa mak ; x sempat nak buat sume bende dgn mak ; dan bila orang suruh abah aku kawen laen ; aku rase mcm sedih sgt2 ; sebab aku xnak orang laen ganti tempat mak aku ; puan zarina hanya satu ; dan akan selalu hidup dlam hati aku; tapi bende tu mmg aku sendiri pon x boleh nak halang kan ; aku cume redha ; mungkin ini yang allah takdirkan utk aku ; mak ; semoga mak tenang di sane ; dan ditempatkan di klgn org2 beriman dan beramal soleh ; ameen ;
terima kasih ya Allah ; dugaanMU ini masih dpt aku harungi ;/ semoga kau kekalkan kekuatan dlm diriku ;

p/s; sayangi ; hargai ; mak kite ;
sebab kite ade kat dunie ni sebab mak kite kan ;

7 comments:

afifaa. said...

mimi. sedih di sini ):

be strong.

fye said...

:'(

azyan anak aziz said...

mimiey, ko kuat kan. ktorg syg ko. syg sgt.

saya ilyany said...

ALLAH sentiasa ada. :)

aton said...

mimi..don't tacing2..kitaorg ada ngn ko..

amfarz said...

ohh mimi; tini y comel nh ade;
hikhik; ok syg; mimi kan kuat;
yes mimi amat kuat:)

NuRuL said...

mimi, idk wut to say but i just wanna say dat if u always n always remember her, just pray for her there, she needs ur doa not your tears, she wants u to b strong not weak,life must go on.being anak yg solehah for her is the best thing rite now. lastly hope u can find the eternal love by loving Allah in every single of ur life. hope arwah dlm kalangan org2 yg soleh dan beriman, AMIN *Sori for everything*